AKP’nin yerinde Say Komutu

ÖYM kaldırıldı.  AKP “ileri demokrasi” yolunda bir adım daha attı, çakası satanlar bakalım bayramları ne kadar sürecekler.

Aynı oyun yıllardır sergileniyor.

Sıkıyönetim Mahkemeleri kaldırıldı, yerine DGM’ler geldi. DGM’ler kaldırıldı yerine ÖYM kuruldu

Hep aynı bayram havası estirildi. Türkiye müthiş değişim yaşıyor naralar atıldı.

Kısa süre sonra rüyadan uyanıldı.

Özel yetkili savcıların görevlendirdiği polisler kapıları her çaldığında ve savcıları sorguda yönelttikleri soruları her duyduklarında, şaşırıp kaldılar.

Yapılan değişiklikleri eleştirenleri hep küçümsediler.

12 Eylül referandumunda “ileri demokrasiye sıçrıyoruz” iddiasında bulunanlara karşı çıkanları suçladıkları gibi herkesi “değişimi anlamamakla” suçladılar.

Bir gün kapılarının çalınacağını hiç akıllarına getirmediler, düşünmediler.

Kendilerinden çok arkalarındakilere güvendiler.

Türkiye Cumhuriyeti devletin esas “sorununu” hafife aldılar, özünü kavrayamadılar.

Sorunun devletin güvenlik algısı olduğunun farkına varamayanlar, iktidar sahiplerinin kendilerini korumaya ve kollamaya dönük önlemler almalarının arkasında esas saikı görmemezlikten geldiler.

Bu devlet konseptinin yaratıcılarının Silivri’de sistem muhaliflerini atmak üzere kazdıkları çukura, rejimin yeni sahipleri bu gün, onları da doldurduğunu gördükçe dünyaları yıkıldı.

Buna karşı tepki ve isyan içindeler.

AKP, bu tepkileri elimine etmek ve kendi kapısına da dayanan tehlikeyi savuşturmak için ÖYM kaldırdı, yerine Bölge Mahkemeleri kuruyor.

AKP,  bunu büyük bir tantanayla ve oldubittiyle yaptı. Bundan şikâyetçi olanlar, devletin temel konsptine itiraz etmedikleri sürece yerlerinde saymaya devam edecekler.

Devletin temel konsepti “terör ve güvenlik” algısıdır. Bu sepete istediği zaman istediğini doldurulmaya devam edecekler.

Terörle mücadele bahanesi her an gerekçe yapılmaya devam edildiği sürece,  sadece yerimizde sayarız, birileri ilerliyoruz sanıyor. Ama olan budur.

Dün Silivri’de görülen KCK davasında da tam bu oldu.

Parti kapatma döneminin sona erdiğini iddia eden AKP’nin yargı eliyle BDP’ yi işlevsiz ve etkisiz kılmaya dönük davası görüldü.

Buna karşı sessiz kalmak   “yerinde say” komutuna uymaktır.

Bazıları bu komutu çok seviyor.  Ama biz bu oyundan usandık.

3 Temmuz 2012